"Världens tunnaste smartphone"

Alcatel jagar position i Sverige

Vi har tittat närmare på flera spännande Android-mobiler från Alcatel, bland annat världens tunnaste och andra med spännande extrafunktioner.

Publicerad Uppdaterad

Cédric Sellier är ansvarig för Nordenmarknaden på Alcatel. Vi träffar honom på Mobile World Congress i Barcelona samtidigt som vi får titta på de nya telefon-modellerna. Telefonerna förutom Onetouch Fire som använder nya Firefox OS baseras alla på Android, men Alcatel hoppas sticka ut i mängden med en egen designprofil och genom att fokusera mer på vad telefonerna verkligen kan användas till och inte bara prata om specifikationer även om de så klart ska vara konkurrenskraftiga.

Alcatel Onetouch Fire är en av de första mobilerna med Firefox OS

Mest uppmärksamhet på mässan fick nog Alcatel Onetouch Fire, en av de första mobilerna med nya Firefox OS, men det är en billigare, enklare telefon och det är Androidmodellerna Idol och Star som är aktuella först för den svenska marknaden. Alcatel har tidigare varit aktiva på den svenska marknaden, men nu planerar man på att göra ett återinträde och ska satsa stort på att göra varumärket mera känt bland svenska konsumenter. Lätt och lekfullt är ord som ska beskriva Alcatel och mobilerna har ofta färgsättning som understryker det, inte bara svart och vitt som många andra.

– Våra marknadsandelar på den här marknaden ska växa mer än genomsnittet innan det här året är slut, deklarerar Céderic Sellier.

Alcatel Onetouch Scribe Easy löser dina matteproblem

Alcatel Onetouch Idol Ultra är tunnaste smartphonen

När vi testar telefonerna i montern är det modellerna Onetouch Scribe och Onetouch Idol Ultra som sticker ut. Med Scribe får du med ett litet skärmskydd med magnetfäste och en penna och den här pennan kan göra smått magiska saker. Genom att skriva mattetal och ekvationer på skärmen inte bara tolkar programmet vad du skriver. Den kan även ge dig svaren. Det här fungerar faktiskt förvånansvärt bra.

Med Onetouch Idol Ultra är måtten det stora, den är bara 6,45 mm tunn (med undantag dock för kameralinsen som sticker ut lite). I montern hos Alcatel får vi även kolla in en 3D-fotofunktion som skapar en sekvens med bilder. Man filmar helt enkelt ett par objekt som befinner sig på olika avstånd från linsen, i det här fallet är det ett par olika färgglada telefoner från Alcatel och sedan får man en sekvens där det verkligen ser ut att vara i 3D, verkligt effektfullt.

Alcatel Onetouch Idol och Onetouch Star ska komma till Sverige under april och senare ska även den tunna Idol Ultra och Idol X vara aktuella.

Alcatel Onetouch Idol hör till de som kommer till Sverige inom kort

Alcatel Onetouch Idol X kan bli aktuell för Sverige lite senare