Inofficiella av entusiaster

Äldre Xperia-mobiler får Kitkat

Äldre Sony Ericsson-mobiler som Xperia Arc och Xperia Mini kan nu få en uppdatering till Kitkat, tack vare entusiastprojektet LegacyXperia Project.

Publicerad Uppdaterad

En av de stora nyheterna med Android 4.4 Kitkat är att systemet optimerats för att vara mer resurssnålt. Alla grundfunktioner och systemappar har trimmats för att fungera smidigt på en telefon med 512 MB arbetsminne, något som sannerligen inte alltid varit fallet med tidigare Androidversioner. Ägare av Sony Ericsson Xperia Arc minns kanske hur telefonen blev närmast oanvändbart långsam efter uppdateringen till Android 4.0.

Samtidigt har ägarna av just Xperia Arc och andra äldre modeller från Sony och Sony Ericsson knappast kunnat räkna med att deras telefon skulle få ta del av Kitkat, då Sony för länge sedan slutat skicka ut uppdateringar till dessa telefoner. Det är här entusiastprojektet LegacyXperia Project tar vid. Projektet erbjuder inofficiella Kitkat-uppdateringar till nio äldre Xperiamodeller, bland andra Arc, Ray och Mini-modellerna.

Det handlar alltså om att roota telefonerna och ge dem Cyanogenmod 11-versioner av Android Kitkat. Det rör sig alltså inte om officiella Android Kitkat, inte ens om den halvoficiella Cyanogen 11-varianten av Kitkat utan om en av entusiaster utförd inofficiell version av Cyanogenmod 11. Att roota sin telefon och installera en inofficiell operativsystemversion på det viset är inget man gör lättvindigt, men om telefonen ändå ligger och samlar damm i byrålådan kan det vara värt ett försök.

Länk till projektet och dess uppdateringar finns här: LegacyXperia Project

Någon av läsarna som provat att damma av sin Xperia Arc och gett den en uppdatering för att se om den blev snabbare av det? Skriv i kommentarerna och berätta!

Källa