Lösning är på gång

Alexa skrämmer användarna med plötsliga skratt

Flera användare rapporterar att Amazons AI-assistent Alexa har börjat skratta plötsligt och utan någon rimlig anledning, något som nu skrämt upp många, inte minst de användare som kör Alexa via en högtalare.

Publicerad Uppdaterad

”Jag låg i sängen och var på väg att somna när min Amazon Echo plötsligt brast ut i ett högt och läskigt skratt… det finns en överhängande risk att jag blir mördad i natt” skriver en av många Alexa-användare som blivit skräckslagna när den populära AI-assistenten från Amazon nu börjat skratta spontant och utan anledning. Många har valt att koppla ur sina AI-högtalare helt och hållet. 

Orsaken oklar

Vad som föranlett det hela är oklart. Amazon tror att det handlar om att Alexa av misstag uppfattar frasen ”Alexa, laugh” och jobbar just nu på att förändra kommandot så att det i stället ska lyda ”Alexa, can You laugh?”. Det låter emellertid långsökt att det skulle vara problemet, då många användare vittnar om att de befunnit sig i helt tysta miljöer när Alexa börjat skratta. Om förändringen av kommandot gör någon skillnad lär vi få veta inom kort.

Amazon Alexa är än så länge inte officiellt lanserad i Sverige och talar elelr förstår inte svenska. I dagsläget är man därför hänvisad till engelska eller tyska.

Källa