Utgånget certifikat ställer till det

Alla Oculus Rift-enheter i världen plötsligt oanvändbara

Någon hos VR-hårdvarujätten Oculus har gjort bort sig rejält. Ett utgånget certifikat har nämligen medfört att samtliga Oculus Rift-enheter i hela världen nu plötsligt låst sig och inte går att använda.

Publicerad Uppdaterad

Det var i natt svensk tid som rapporterna om problem med Oculus Rift-enheterna började strömma in, till en början via Twitter och forumet Reddit. Användarna möttes plötsligt av meddelandet ”Can't reach Oculus Runtime Service” när de försökte använda sina VR-headsets. Det visade sig snart att det berörde samtliga Oculus Rift-enheter i hela världen och att det var ett utgånget certifikat som låst enheterna så att de inte kan köra någon mjukvara överhuvudtaget. 

Oculus har bekräftat saken

Facebook-ägda Oculus har sedan dess bekräftat problemet och lovat att man ska försöka lösa det så snabbt som möjligt. I skrivande stund har man dock fortfarande inte löst problemet och användarna uttrycker fortfarande stor ilska och frustration runt om på nätet. På Oculus eget forum skriver en representat för företaget: ”Vårat team ber om ursäkt för de besvär det här ställer till med och ber om ert tålamod medan vi försöker lösa saken. Vi kommer att dela med oss av uppdateringar när vi har några.” 

Källa