Kan handla om uppåt 100 miljoner enheter

Allt fler Androidtelefoner får dedikerad knapp för Google Assistent

LG var tidigt ute med konceptet.

Det börjar bli något av standard med en dedikerad fysisk knapp som aktiverar Googles AI-assistent på nya Androidtelefoner.

Publicerad Uppdaterad

Även om Amazons Alexa alltjämt håller ställningarna som den dominerande AI-assistenten på marknaden, så kommer varje dag tecken som pekar på att det bara är en tidsfråga innan Googles motsvarighet Google Assistent har kommit ikapp och förbi Alexa. Ännu ett sådant tecken är att det sakta men säkert börjar bli standard bland smartphonetillverkarna att tillhandahålla en dedikerad fysisk knapp som aktiverar Googles assistent.

LG var ett av de företag som tidigt var ute med en sådan lösning. Och fler är nu på gång, inte minst Xiaomis Mi Mix 3 och Mi 9. Även HMD Globals Nokiatelefoner kommer från och med nu rustade med just en sådan knapp, och Google räknar med att det kommer att levereras runt 100 miljoner enheter med Assistent-knapp under året.

Knappen fungerar likadant på alla enheter. Man trycker in den för att öppna assistenten. Trycker man två gånger får man en visuell överblick av sin dag och håller man inne knappen så aktiveras ett walkie-talkie-liknande läge där man kan samtala med assistenten. 

Källa