Flera nyheter

Allt från Apples lansering: Flera nya Apple Watch och Ipad-modeller

Det blev en hel del nyheter från Apple under bolagets stora lansering.

Publicerad Uppdaterad

När Apple nu lanserade nya produkter och tjänster var nya Apple Watch series 6 den stora stjärnan. Dessutom fick vi dock bekanta oss med även en enklare klockmodell som kallas Watch SE och har ett lägre pris samt inte alla funktioner den nya klockan har.

Under lanseringen introducerade Apple även en egen träningstjänst där du kan använda en Apple Watch och få träningsprogram och coachning via till exempel Iphone eller Apple TV med hjälp av din klocka. Träningstjänsten släpps än så länge inte i Sverige, men i de länder där den inom kort släpps, till exempel USA och Storbritannien kan man prenumerera på den som en del i samlingstjänsten Apple One där Apple samlar sina olika tjänster till ett paketpris.

Ipad Air var den stora nyheten när det gäller just Ipad-familjen, med fingeravtryckssensor i av- och på-knappen och därför saknar den hemknapp under skärmen. Även vanliga Ipad uppdaterades och vi fick därmed se Ipad 8:de generationen där designen från föregångaren är intakt, men prestandan vässad. 

Under presentationen fick vi också veta att Apple släpper Ios 14, Watch OS 7 och Ipad OS 14 redan imorgon den 16 september.