Hoppsan, Kerstin…

Allt om Oneplus 5T har läckt ut

Den 16 november, nu på torsdag presenterar kinesiska Oneplus sina nya telefon Oneplus 5T. Men all information om enheten har nu läckt ut, efter att sajten Znet.de råkat publicera en så kallad unboxing-artikel i förtid.

Publicerad Uppdaterad

Tyska Zdnet var snabba att plocka bort artikeln som avslöjar allt om det kommande Oneplus-flaggskeppet 5T, som man med största sannolikhet råkade publicera av misstag. Men en läcka på nätet innebär ju synnerligen sällan att informationen inte sprids vidare på bara några sekunder. Så icke heller i det här fallet, och nu är allt avslöjat redan innan det officiella offentliggörandet. 

Skärmen den stora skillnaden

Specifikationerna har en hel del gemensamt med Oneplus 5. Det är fortfarande ett Snapdragon 835-chipp med Adreno 540-GPU, 6 eller 8 GB arbetsminne samt 64 eller 128 GB lagring som huserar under skalet. Även kameran har samma sepcifikationer som på Oneplus 5, det vill säga en dubbelkameralösning på 16+20 megapixlar bak och en ensam kamera på frontstycket. Det är i princip skärmen som utgör skillnaden, då den ligger på 6 tum med storleksförhållandet 2:1 och en upplösning på 1 080 x 2 160 pixlar. Skärmen är av ”kantfri” typ och fingeravtryckssensorn får husera på bakstycket. 

Lite klent batteri

Vidare får enheten både USB C-port och klassisk 3,5-millimetershörlursutgång samt stöd för NFC, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, Beidou och Galileo. Batteriet ligger på förvånansvärt låga 3 300 mAh, vilket med dagens mått mätt kan tyckas vara aningen lågt för en telefon med en högupplöst skärm på 6 tum. Bilderna på telefonen visar en enhet som ser tämligen generisk ut. Huruvida de här förändringarna räcker för att locka konsumenterna återstår att se, men det kan förstås också avgöras av den enda detalj som hittills inte avslöjats, nämligen priset. 

Källa