Armbandet med öron

Amazon lanserar fitnesstjänst med lyssnande armband

Ska bland annat kunna avslöja användarens hälsa baserat på talet.

Publicerad Uppdaterad

Företagsjätten Amazon arbetar med en fitnesstjänst döpt till Halo, där användaren ska kunna registrera och analysera både träning och vardagliga aktiviteter. Tjänsten består dels av en app (Android och Ios) samt aktivitetsarmbandet Halo Band som registrerar allehanda information om bärarens aktiviteter. Armbandet saknar skärm men har två inbyggda mikrofoner som registrerar hur användaren pratar. Talet analyseras av en funktion som Amazon kallar "Tone" och med hjälp av artificiell intelligens ska den bidra med information om hur bäraren mår, exempelvis genom bärarens stressnivåer.

Armbandets inbyggda batteri ska räcka i sju dagar och kunna laddas till fullt på under 90 minuter.

Tjänsten kommer även att kunna länkas till tredjepartsaktörer, exempelvis WW (som tidigare hette Weight Watchers) och därmed kunna omvandla sin aktivitet direkt till WW:s Fitpoints.

Till att börja med kommer Halo att göras tillgänglig för personer som ansöker om att vara med i betatestningen av tjänsten i USA. När tjänsten sedan lanseras ska armbandet kosta drygt 100 dollar medan själva tjänsten blir ett abonnemang som kostar runt 4 dollar per månad.