Storsatsar på sin AI-assistent

Amazon massanställer Alexa-utvecklare

Amazon vill bibehålla sitt grepp om AI-assistentmarknaden och rekryterar nu därför intensivt på området. Fler utvecklare och ingenjörer ska jobba uteslutande med plattformen.

Publicerad Uppdaterad

Det är enligt källor till Wall Street Journal som Amazon nu satsar stenhårt på att hålla sin AI-assistent Alexa relevant i den hårdnande konkurrensen. Google Assistant finns redan på banan och utgör ett allt större hot mot Amazons dominans när det handlar om att finnas på tredjeparts-plattformar. Samtidigt har Apple sin Homepod på gång, något som självfallet också hotar att urholka Amazons särställning på området idag. Amazon har både flyttat pengar från andra avdelningar och även satt hudratals utvecklare på att jobba helt och hållet med Alexa. Dessutom sägs man rekrytera mängder av nytt folk. 

Ny chef

En annan indikation på att Amazon nu prioriterar utvecklingen av Alexa är att man satt chefen Tom Taylor vid rodret för verksamheten. Han är speciellt känd för sin förmåga att skala upp verksamheter som växer snabbt, vilket sannolikt betyder att Amazon också förväntar sig att området ska bli allt viktigare med tiden. I dagsläget jobbar 3 000 utvecklare med Alexa, en siffra som Amazon sägs vilja öka med 50 procent. Alexa har i dagsläget överlägset flest färdigheter av alla de AI-assistenter som finns på marknaden och sägs kunna runt 20 000 saker. 

Källa