AI överallt

”Amazon planerar åtta nya produkter med Alexa redan i år”

AI-assistenterna flyttar in överallt just nu, och Amazon ska enligt färska uppgifter presentera inte mindre än åtta nya produkter med stöd för Alexa redan innan årsskiftet. Bland annat en mikrovågsugn och en förstärkare.

Publicerad Uppdaterad

När det handlar om AI-assistenter så är det fortfarande två riktigt stora aktörer som finns på den internationella scenen så här långt, nämligen Amazon och Google. Och ibland tycks de båda jättarnas kamp om herraväldet på området gå ut på att trycka in sina respektive assistenter i så många typer av elektronikprodukter som det bara är möjligt. Enligt färska uppgifter ska Amazon nu planera att släppa inte mindre än åtta nya enheter med Alexa ombord innan årsskiftet. Och det ska inte vara några smarta hem-högtalare av klassiskt snitt man har på gång. 

Ingen ny Echo

Nej, någon ny Echo-högtalare ska inte finnas med i planerna, men däremot en rad produkter i helt andra segment. Det ska bland annat vara en mikrovågsugn, en förstärkare, en reciever, en subbas-högtalare och en enhet som kan placeras i bilen som är på ingång. Samtliga av enheterna ska ha stöd för Alexa via mobilen, och några av dem ska ha Alexa helt integrerad. Närmare detaljer om produkterna avslöjas troligen i samband med ett event senare den här månaden. 

Källa