Påstås bli ett Iphone-tillbehör

Analytiker: Apples AR-glasögon släpps i vår

Konceptuell rendering av AR-hårdvara från Apple av Martin Hajek.

Den AR-hårdvara som Apple sägs ha på gång kommer att släppas under årets andra kvartal, hävdar den framstående Apple-analytikern Ming-Chi Kuo.

Publicerad Uppdaterad

Rykten om AR-hårdvara av något slag från Apple har cirkulerat under flera års tid. Apple har varken förnekat eller bekräftat att man jobbar med någonting dylikt, men företagets vd Tim Cook har däremot antytt att någonting är på gång inom AR-segmentet, och dessutom har han vid flera tillfällen upprepat att AR är framtiden, åtminstone i högre grad än VR. En av de många analytiker som bombsäkert hävdat att något slags AR-hårdvara är på gång från Cupertino är den oftast korrekt informerade analytikern Ming-Chi Kuo. Han har talat om 2020 som ett möjligt lanseringsår, och nu kommer han i en rapport med färska uppgifter som gör gällande att produkten – vad det nu än må vara – ska vara redo att släppas under andra kvartalet 2020. Massproduktion ska dra igång redan under 2019, hävdar Kuo. 

Hårdvaran – sannolikt ett par AR-glasögon eller något slags headset – ska enligt Kuo vara tätt kopplade till användarens Iphone, som ska stå för huvuddelen av all processorkraft. Konceptet ska med andra ord vara upplagt ungefär som med de första generationerna av Apple Watch. Tanken med lösningen är förstås att man i möjligaste mån vill undvika att besudla AR-glasögonen med en massa komponenter som skulle göra dem tunga och otympliga. Enligt Kuo så ska Apple även ha någon annan form av hårdvara på gång (han kallar det själv för en AR-hjälm), men den produkten ska man ta fram i samarbete med andra företag, och när den kan tänkas bli aktuell för lansering är oklart. 

Källa