https://www.mobil.se/nyheter/analytiker-arets-apple-watch-kommer-i-nya-utforanden
567415
Nyheter
Flera källor uppger samma sak

Analytiker: Årets Apple Watch kommer i nya utföranden

Apple Watch Series 5 är på ingång, och den nya generationen klockor kommer i både keramik och titan, hävdar analytikerna.

Ja, det var väl kanske ingen som betvivlade att Apple skulle släppa en ny generation smarta klockor även i år. Så det kommer ju knappast som någon skräll när flera analytiker och andra experter nu menar att det drar ihop sig till lansering av Apple Watch Series 5. Vad som är desto mer intressant är de detaljer som har dykt upp så här långt. Bland annat förekommer uppgifter från både den brasilianska sajten Ihelp och från Apple-analytikern och levande legenden Ming-Chi Kuo om att det keramiska utförandet ska göra comeback med Series 5 (och även på Series 4, som enligt uppgifterna också kommer att fortsätta säljas). Dessutom ska det komma en version i titan. Kuo menar att de nya klockorna kan komma att offentliggöras i samband med höstens Iphone-event. 

Microled nästa år

Om någon mot all förmodan hade förväntat sig att vi skulle få se skärmar av Microled typ på årets Apple Watch-modeller så kan vi enligt Kuo glömma det. Det kommer att handla om OLED för hela slanten. Microled-teknologin ska däremot införas med Apple Watch Series 6 nästa år, tror Kuo. Apple har för övrigt inlett en övergång på skärmsidan till att använda sig i allt högre utsträckning av den japanska leverantören JDI. Årets andel av skärmkakan för Apple Watch ligger på mellan 15 och 20 procent för det japanska företaget, men tanken är att man ska landa på mellan 70 ocy 80 procent till år 2021. I övrigt är det sparsmakat med teknisk information om klockorna, men det ska i huvudsak handla om estetiska förändringar med årets klockor.