Annons

Det som väntar på något gott

Analytiker: Ingen Iwatch i år

Bild: BGR

Apples smarta klocka lanseras troligen inte förrän nästa år.

Publicerad Uppdaterad

Medan Internet i månader har översvämmats av förmodade bilder på Iphone 6 så har den förväntade Iwatch, eller Itime, varit i det närmaste osynlig. Uppgifter har gjort gällande att anledningen skulle vara att Apple samarbetar med en rad klocktillverkare för släppa en serie av olika klockor. Förklaringen tycks dock, enligt Boy Genius Report, vara att den bärbara enheten faktiskt inte finns. 

Det är den pålitliga Apple-läckan och KGI Securities-analytikern Ming-Chi Kuo som står för avslöjandet.
– Jämfört med existerande produkter, och som Apples första försök till en bärbar enhet, innebär [Iwatch] en mycket högre svårighetsgrad för företaget sett till komponent- och systemdesign, tillverkning och hårdvaru- och mjukvaruintegrering, skriver Ming-Chi Kuo och drar slutsatsen att klockan kanske inte dyker upp på marknaden förrän 2015. 

Skyhöga förväntningar
Med tanke på förväntningarna på Iwatch, både gällande funktion och design, låter det inte orimligt. Den smarta klockan ska enligt andra "källor med insyn" exempelvis vara utrustad med inte mindre än tio oika sensorer. Kuo har själv tidigare flaggat för att Iwatch förvantade höstlansering har sett ut att bli uppskjuten till jul på grund av problem för Apple att få tag på tillräckligt med safirglas.

Med tanke på att de bärbara enheter som hittills har lanserats inte direkt har skapat en revolution så har Apple allt att vinna på att – om det så kräver några extra månader – satsa på att skapa en. KGI Securities-analytikern är förvissad om att det är just något extraordinärt som kommer presenteras.
– Vi [...] tror att dess designfördelar och affärsmodellen bakom den är svåra att kopiera, skriver han. 

Han är inte den enda med höga förhoppningar. Investmentbanken Morgan Stanley förutspådde i en rapport släppt tidigare i somras att Iwatch kommer att sälja i mellan 30 och 60 miljoner exemplar. På bara ett år. 

Källa