Ming-Chi Kuo kommer med ny prognos

Analytikern: Helt nya Airpods först 2020 men mindre uppgradering 2019

Den som hade hoppats på en helt ny version av Apples trådlösa hörlurar Airpods inom överskådlig tid hoppas förgäves. Åtminstone om man får tro den erfarne Apple-analytikern Ming-Chi Kuo.

Publicerad Uppdaterad

Jodå, en uppdatering av de trådlösa hörlurarna Airpods kommer inom inte alltför lång tid. Det hävdar analytikerstjärnan Ming-Chi Kuo, vars facit när det gäller Apple-lanseringar är näst intill fläckfritt. Redan 2019 släpps en uppgraderad variant av dagens lurar med Bluetooth 5.0 och ett nytt chipp under skalet. Den nya varianten ska även ha stöd för trådlös laddning. Men så mycket mer nyheter än så kommer konceptet inte att bjuda på, menar Kuo. En helt omdesignad version ska enligt honom inte vara aktuell förrän under 2020. 

”Innovativ användarupplevelse”

Den version av Airpods som släpps 2020 kommer att vara en regelrätt ersättare till den första generationen, och kommer att vara betydligt tätatre integrerade med IOS och Mac OS. Exakt vad det innebär säger Kuo inget om. Istället använder han tämligen vaga termer, som att den nya produkten kommer att bjuda på ”en mer innovativ användarupplevelse”. Huruvida Kuo har rätt går naturligtvis inte att säga med säkerhet.

Oklart om trådlös laddmatta

Det finns fortfarande inga säkra uppgifter om vad som hänt med Apples laddplatta som lnaserades redan 2017, men fortfarande inte släppts till försäljning. Plattan som heter Airpower skulle kunna ladda Iphone så väl som Airpods och Apple Watch, frn en och samma yta, oavsett var på plattan du placerade dina enheter. Det här tycks dock ha varit svårare än väntat att åstadkomma och Apple har numera tagit bort referenser till plattan från sin hemsida.

Källa