Varnar om ligger fel

Android 11 kan få funktion för att känna av om mobilen laddar rätt trådlöst

En användare av förhandsversionen av Android 11 har noterat ett felmeddelande om telefonen ligger fel på laddplattan.

Publicerad Uppdaterad

Trådlösa laddare kan vara rätt så stingsliga av sig, och det kan vara väldigt irriterande när en mobil man trodde legat på laddning över natten är död för att den legat lite fel på plattan.

Eventuellt kan det vara slut med det från och med Android 11. En Reddit-användare som testar den första förhandsversionen av Android 11 fick ett felmeddelande på sin Pixel 4 XL om att telefonen låg fel på laddplattan och behövde justeras. Det kan fungera så att systemet detekterar om mobilen laddar långsammare än den borde med trådlös laddning.

Vi skriver eventuellt, för 9to5google som testat funktionen lyckades inte få samma felmeddelande på en Pixel 3 XL med samma version av Android 11, bara på Pixel 4 XL. Eventuellt krävs det ett särskilt hårdvarustöd för att funktionen ska fungera, och i värsta fall är den specifik för nyare Pixel-mobiler och inte generellt inkluderad i Android 11. Än så länge finns förhandsversionen av Android 11 bara till Pixelmobiler.

Google skickade ut den andra förhandsversionen av Android 11 under gårdagen. Den innehåller dock inga nya funktioner, utan rättar bara buggar och ska vara lite mer stabil.

Källa