One UI 3.0

Android 11 nu till Samsungs Galaxy S10-serie i Sverige

Redaktionens mobil i S10-serien har fått systemuppdateringen till One UI 3.0 och Android 11.

Publicerad Uppdaterad

Samsung var tidiga med att uppdatera sina mobiler till Android 11 och S20-serien fick systemversionen redan i slutet av hösten. I början av året kom rapporter om att det var dags för S10-serien att uppdateras, men vi har inte sett den i Sverige förrän nu.

Uppdateringen innebär att telefonen får den nya versionen av Samsungs användargränssnitt, One UI 3.0, utöver Android 11.

Både Android 11 och One UI 3.0 är rätt diskreta systemuppdateringar och det mesta kommer att vara sig likt för användaren. One UI 3.0 innehåller huvudsakligen kosmetiska förändringar, som hur statusmenyn, inställningarna och volymkontrollen ser ut. 

Den viktigaste nyheten i Android 11 rör app-behörigheterna så att appar inte ska kunna samla in lika mycket information om dig. Alla behörigheter som en app inte använt på ett tag slås automatiskt av. En app kan bara få tillgång till mikrofon eller kameran en gång i taget, och blir alltså av med behörigheten igen när du lämnar appen, för att den inte ska kunna spionera i bakgrunden. 

Som vanligt när det gäller systemuppdateringar sker den i faser som kan ta från dagar till någon vecka och det finns ingen anledning att oroa dig om din S10, S10 Plus eller S10e ännu inte fått uppdateringen. Den ska i så fall komma inom kort.