Källa hävdar

"Android 4.3 snart till S4 Google Edition"

Galaxy S4 Google Edition kommer att uppdateras till Android 4,3 inom kort. Det uppger säkra källor som sajten SamMobile har varit i kontakt med.

Publicerad Uppdaterad

I onsdags släpptes Samsung Galaxy S4 Google Edition - en helt ny version av Samsungs senaste toppmodell, som istället för gränssnittet TouchWiz är försedd med en oförändrad version av Android. Kort därefter gick även HTC upp en Google-version av HTC One.

Samsung Galaxy S4 Google Edition - och HTC:s motsvarighet - går bara att köpa via Google Play Store, och kommer att leveras från och med 9 juli. Telefonerna ska då köras med Android 4.2.2. Uppdateringarna till Google Edition-telefonerna ska komma direkt från Google utan att behöva gå via tillverkare och operatörer.

Men nu har sajten SamMobile har fått uppgifter från en säker källa om att S4 Google Editionen ska uppdateras till Android 4.3 i juli - bara några veckor efter släppet.

Nytt kameragränssnitt?

Vi har redan kunnat se en försmak av Android 4.3 i och med släppet av de nya Google-versionerna av Galaxy S4 och HTC One. Båda telefonerna har nämligen ett uppdaterat kameragränssnitt där man gjort om inställningskontrollerna. Lurarna har också en helt ny bootanimation, men det är sannolikt för att särskilja dem från Googles Nexustelefoner.

Foto: SamMobile.

I nuläget finns det ingen information om när andra enheter - exempelvis HTC One Google Edition - ska få ta del av uppdateringen.

Källa