https://www.mobil.se/nyheter/htc-visade-upp-nexus-version-av-one
523689
Nyheter
Lanserades på torsdagen

HTC visade upp Nexus-version av One

Under torsdag visade taiwanesiska HTC upp någonting intressant: En helt ny version av flaggskeppet HTC One som säljs med en oförändrad version av Android.

Det var många som blev förvånade när Samsung plötsligt presenterade en Google-variant av Galaxy S4 under utvecklarmässan Google I/O, som hölls för några veckor sedan. 

En kort tid efter började det cirkulera rykten om att konkurrerande Androidtillverkaren HTC också planerade att släppa en Googleanpassad version av sin senaste toppmodell, HTC One.

När Googles Sundar Pichai närvarade under D11 - en konferens som hålls av amerikanska sajten AllThingsD - blev det klart att den nya One-versionen faktiskt existerade.  

Lätt att låsa upp bootloadern

Den nya enheten - som initialt endast kommer att finnas tillgänglig i USA - har försetts med renodlad version av Android, och saknar alltså många av de funktioner (bland annat Blinkfeed och Zoe) som gränssnittet Sense har begåvat den första HTC One-modellen med.

Istället för Sense kommer användarna få en ren Androidupplevelse identiskt med den som vi har tagit del av i Googles tidigare Nexus-serie. Enligt uppgifter från HTC ska det vara enkelt att låsa upp bootloadern på den nya enheten, vilket sedan gör det möjligt för användarna att modifiera telefonens mjukvara.

Släpps 26 Juni

Bortsett från mjukvaran är hårdvaran hos nya HTC One identisk med den version av telefonen som HTC släppte tidigare i våras. Det innebär bland annat Beats Audio-funktionen kommer att finnas tillgänglig även i denna version av telefonen. Nexus-varianten av HTC One har ett lagringsminne på 32 gigabyte och är utrustad med LTE/4G.

Telefonen ska att ha ett pris på 599 dollar, vilket motsvarar cirka 3 900 svenska kronor. Enheten släpps till försäljning via Google Play den 26 juni, vilket är samma dag som även Google-versionen av Samsung Galaxy S4 släpps.

Källa