1
1
https://www.mobil.se/nyheter/android-auto-i-mobilen-avvecklas-ersatts-av-google-assistant
570784
Nyheter
falskt
Auto bara på bilens skärm

Android Auto i mobilen avvecklas – ersätts av Google Assistant

Vi har tidigare tipsat om Android Auto direkt i telefonskärmen för den som inte har en bil med stöd för tjänsten. Nu släpper Google istället ett annat alternativ.

Android Auto innebär att du kan ansluta din telefon till bilens underhållningssystem inklusive större skärm och få Google Maps, Spotify och andra appar i ett gränssnitt anpassat för körning. Det kräver dock att din bil har stöd för det och för den som inte har en sådan bil har möjligheten att visa det anpassade gränssnittet direkt i telefonens skärm istället varit ett alternativ. Och är det fortfarande. Det ska dock ändras. 

Övergång till Assistenten

Med lanseringen av Android 12 kommer Google stänga ner möjligheten att använda Android Auto direkt i telefonens skärm och tjänsten blir då istället enbart tillgänglig i bilar med stöd för det. Det bekräftar Google själva till 9to5Google. I äldre Androidversioner än 12 kommer dock Android Auto finnas kvar.

Google Assistant bilkörningsläge blir det som tar över och den som uppgraderar till Android 12 kommer att slussas vidare från Android Auto i telefonskärmen till Assistentens inbyggda körläge.