https://www.mobil.se/nyheter/android-i-vr-version
558727
Nyheter
Inte en pizzakartong

Android i VR version

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Google%20Android%20VR.png?itok=nwLSPQZl', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Google%20Android%20VR.png?itok=_OaiUAE1', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Google%20Android%20VR.png', w: 1920, h: 1200, title: ' ' },]
Enligt en rapport från Wall Street Journal så utvecklar Google ett separat Android för VR.

Förra året släppte Google sin huvudbonad för virtuella verkligheter i kartong. Det gick teoretiskt att bygga det hela ur en pizzakartong, även om den kanske helst skulle rengöras först. Nu rapporterar The Wall Street Journal att Google håller på att utveckla en variant på sitt operativsystem ämnat för VR. Ett tiotal ingenjörer ska arbeta på tekniken.

Enligt rapporten så kommer företaget i enlighet med tidigare versioner att släppa Android VR gratis. Har vi tur så betyder det att de kommer släppa operativsystemet med öppen källkod som de också har gjort såhär långt, vilket kan innebära att vi får se andra utvecklare skapa olika variationer på det. Det finns en otrolig mängd specialgjorda versioner av Android till smarta telefoner, det känns otänkbart att en liknande skara inte bildas omkring versionen för virtuell verklighet.

Ledarna för projektet är enligt rapporten Clay Bavor, som tidigare varit involverad i Google Cardboard, och Jeremy Doig.

Magic Leap arbetar med en teknik som ska blanda verklighet och virtuellt, i en intervju med Wired menade han på att det ska vara den mest realistiska avbildningen av vad den riktiga världen gör när den interagerar med systemet för öga och hjärna. Förra året samlade företaget ihop 542 miljoner dollar, vilket då var ungefär 3,9 miljarder kronor och Google var den som investerade mest. Företaget  Dessutom ska tekniken vara så liten att man inte behöver glasögon.

Redan tidigare har Google gett sig på att utveckla sina operativsystem för VR. Gear VR var det första systemet där man gick in och direkt förändrade det underliggande systemet i Android så att det bättre fungerade med Samsungs VR headset.

Ämnen