Test-firmware

Android KitKat för Galaxy Note 3 har läckt ut

Foto: SamMobile.
Startskärmen till Galaxy Note 3 i nya Android 4.4-mjukvaran. Foto: SamMobile.
En annan startskärm till Note 3 med Android 4.4-mjukvaran. Foto: SamMobile.
Låsskärmen till Galaxy Note 3 i Android 4.4-version. Foto: SamMobile.
Foto: SamMobile.
Foto: SamMobile.
Foto: SamMobile.
Foto: SamMobile.

En testversion av Android 4.4-mjukvaran för Galaxy Note 3 har hittat ut på nätet.

Publicerad Uppdaterad

Det är en inofficiella, men alltid lika tillförlitliga Samsung-bloggen SamMobile som har plockat upp testmjukvaran, och gör den tillgänglig för sina läsare.

SamMobile har även publicerat en serie skärmdumpar som ska visa upp hur den nya programvaran för Galaxy Note 3 ser ut. Bilderna avslöjar bland annat Samsung numera utslutande använder vita ikoner i statusfältet - den tidigare gröna batteriikonen har alltså fått en ny färg.

Sägs snabba upp telefonen

Samsungs nya firmware ska även innehålla andra, mindre förändringar i gränssnittet. Vi får bland annat se hur musikspelaren fungerar i helskärmsläge på låsskärmen. Mer intressant är att Note 3 sägs bli betydligt snabbare med den nya fasta programvaran installerad. Detta ska bland annat märkas genom att det går fortare än tidigare att låsa upp enheten.

Kan släppas inom kort

Den här versionen - med byggnumret N9005XXUENA6 - sägs vara nära slutgiltig mjukvara. Det kan betyda att släppet Android 4.4 inte ligger särskilt långt bort. SamMobile menar att en utrullning kan ligga så nära som en halv vecka bort, något man bör ta med en nypa salt eller två.

Läckan av Android 4.4 till Galaxy Note 3 sker bara dagar efter att en version av Android KitKat till Galaxy S 4 dök upp på internet.

Källa