Meta Watch

Android- och iOS-klocka med BT 4.0

Meta Watch presenteras visserligen som en klocka för utvecklare men det hindrar inte att den kan vara intressant för vanliga användare också.

Publicerad Uppdaterad

Den smarta Pebble-klockan fick mycket uppmärksamhet efter att man fått in finansering på drygt 10 miljoner dollar istället för de 100 000 dollar som man från början siktade på. Men det kommer att dröja ett antal månader innan man räknar med att kunna leverera de första exemplaren.

Därför kan Meta Watch vara ett alternativ eftersom den redan nu kan beställas från det finska företaget som tagit fram den i samarbete med Texas Instruments. Meta Watch kan kommunicera med både Android- och iOS-enheter via bluetooth. Klockan använder sig av Bluetooth 4.0, en standard som bland annat ska vara betydligt strömsnålare än tidigare versioner.

Den version av Meta Watch som nu presenteras är en vidareutveckling av en tidigare modell, och just möjligheten att kommunicera med de båda operativsystemen via bluetooth 4.0 hör till det som är nytt. Klockan marknadsförs som en plattform för utvecklare och man tänker sig att ett växande utbud av appar ska ge klockan allt fler funktioner med tiden.

Med en prislapp på 199 dollar, vilket motsvarar cirka 2000 kronor, kan dock Meta Watch vara intressant även för vanliga användare.