Kreditkort överflödigt

Android Pay får stöd för Pay Pal

Android Pay. Nu med Paypal-stöd. Nu väntar vi bara på en lansering i Sverige också.

Amerikanska Android Pay-användare har hittills behövt ett betal- eller kreditkort för att kunna använda tjänsten. Men den saken har förändrats då man nu infört stöd för betalningstjänsten Pay Pal direkt i Android Pay.

Publicerad Uppdaterad

Mobila betaltjänster som Samsung Pay och Apple Pay kräver att man kopplar ett betal- eller kreditkort till tjänsten. Så har det även varit med Android Pay fram till nu, då man valt att inleda ett samarbete med betaltjänsten Pay Pal. I dagsläget innebär samarbetet att man enbart kan betala med sitt Paypal-saldo. Men det finns även planer att på sikt låta användarna betala med kreditkort som man kopplat till Paypal. 

Ej i Sverige ännu
Google har fortfarande inte lanserat den mobila betalningslösningen Android Pay i Sverige, men då tjänsten finns i andra europeiska länder lär det bara vara en tidsfråga. Obekräftade rykten har tidigare gjort gällande att en lansering kan vara på gång någon gång under 2017, även om det på sistone rådit stiltje på ryktesfronten. 

Har samarbetat förr
Google och Paypal har samarbetat kring betalningslösningar tidigare. För några år sedan hade man bland annat en uppgörelse som gjorde det möjligt att betala med Paypal i Googles Playbutik. Den som vill kunna använda Android Pay med Paypal måste ha Android 4.4 eller senare. 

Källa