https://www.mobil.se/nyheter/android-tidning-stoppad-i-app-store
378906
Nyheter
Fel innehåll

Android-tidning stoppad i App Store

Android Magasinet, den danska upplagan av Mobils Allt om Android-tidning, har försökt komma in i App Store. Apple vägrar, med hänvisning till att den handlar om Android.

Vår systertidning i Danmark har nyligen försökt få sin version av Allt om Android, i Danmark kallad Android Magasinet, publicerad i

form av en Iphone-app i Apples App Store. Men det vägrade Apple att gå med på. Man nekade att tillåta appen i App Store och gav i ett telefonsamtal till motiveringen "Det handlar bara om Android... vi kan inte ha det i vår App Store".

Brian Dixen, chef för den danska delen av Mediaprovider, kommenterar det hela med en tydlig anspelning på den sektliknande fanatism som vissa beskyller Apple för:

- Här i Danmark har vi alltså religionsfrihet.

Att enbart omnämnande av  "Android" är tillräckligt för att väcka Apples ogillande framgår av de  regler för utvecklare som man tidigare gått ut med. Frågan är var man drar gränsen för appar där innehållet helt eller delvis nämner eller handlar om konkurrerande system eller produkter.

Inom de närmaste veckorna kommer Mobil i Sverige att finns tillgänglig i form av en app för Android, Symbian, Windows Phone och java-mobiler. Ambitionen är att även finnas med i App Store.

För närvarande finns svenska Mobil tillgänglig i Ipad och Iphone via Paperton och Qiozk.