https://www.mobil.se/nyheter/android-wear-ser-ut-att-f-nya-namnet-wear-os
564960
Nyheter
Ny namnstrategi

Android Wear ser ut att få nya namnet Wear OS

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/ingress-on-android-wear-2015-02-27-01.jpg?itok=jevyCJfv', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/ingress-on-android-wear-2015-02-27-01.jpg?itok=0Wgv5A9l', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/ingress-on-android-wear-2015-02-27-01.jpg', w: 960, h: 540, title: ' ' },]
Google tycks ha tänkt om lite när det gäller namnstrategier för företagets produkter. Nu verkar nämligen Android Wear vara på väg mot ett namnbyte till Wear OS.

Det har inte kommit något officiellt tillkännagivande om saken och vad anledningen till nambytet skulle vara är oklart. Men användare som forskat närmare i den pinfärska utvecklarversionen av Android P har hittat referenser till ”Wear OS” snarare än Android Wear, och de noterar även att Android Wear-logotypen nu är utbytt mot ett stort och tydligt ”W". Det säger förvisso ingenting om hur nära förestående namnändringen är, men det är tvivelsutan en indikation på att den är på gång.

Mindre missvisande

Man kan förstås dra paralleller till Android Pay, som bytt namn till Google Pay. Där fanns också indikationer på en ändring under lång tid innan den implementerades, och sannolikt ville Google ge tjänsten ett namn som känns mindre knutet till just Android, då Google Pay går att använda även på enheter som inte kör operativsystemet. Även Android Wear-enheter kan ju som bekant användas med exempelvis Iphone, något som gör att Google möjligen anser att namnet Android Wear är missvisande. Möjligen kommer vi att få veta mer om saken i samband med utvecklarkonferensen I/O senare i vår.