Iphone XR uppges ha halva batteritiden

Apple anklagas för att överdriva batteritiden på flera Iphone-modeller

Den brittiska konsumentorganisationen ”Which?” har låtit genomföra ett test, som enligt dem visar att Apple kraftigt överdriver batteritiden när det handlar om flera Iphone-modeller. Men Apple står fast vid sina uppgifter.

Publicerad Uppdaterad

Batteritiden har aldrig varit Apples styrka på smartphonesidan, och det förekommer en hel del rykten och spekulation kring att kommande Iphone-modeller ska få betydligt större batterier. Dagens Iphone-modeller har en batterikapacitet som på sin höjd får anses vara hyfsad (åtminstone jämfört med många Androidflaggskepp), förutsatt att de uppgifter som Apple har kommit med faktiskt stämmer. Men just att uppgifterna stämmer kan ifrågasättas, vilket den brittiska konsumentorganisationen ”Which?” nu också gör efter att man genomfört tester av telefonernas batteritid. Enligt ”Which?” så är skillnaden mellan den uppgivna och den faktiska batteritiden enorm och landar på mellan 18 och hela 51 procent beroende på telefonmodell. 

Iphone XR sämst

Absolut sämst går det för Iphone XR – det vill säga Apples just nu enklaste telefonmodell – som enligt ”Which?” bara erbjuder 16 timmar och 32 minuters taltid, trots att den enligt Apple ska ligga på 25 timmar efter en full laddning. Apple har bemött påståendet och säger i ett uttalande att man genomför rigorösa tester av sina produkter och att man står fast vid de batteritider man uppgivit. Flera av de tester av Iphone XR som tidigare gjorts visar också att telefonen har en imponerande batteritid. Det är också oklart exakt hur den brittiska konsumentorganisationens tester har genomförts. ”Which?” har tidigare kritiserat HTC för samma sak, men då handlade det om en något mer blygsam överdrift med 5 procent. Man har även hyllat Sony för att deras telefoner visat sig ha betydligt längre taltid än vad som uppgivits. 

Källa