Ipad-användare får vänta

Apple bekräftar försenad Ipad OS

Istället släpper företaget första betaversionen av operativsystemet.

Publicerad Uppdaterad

Apple har nu bekräftat ryktena om att Ipad OS 16 inte kommer att lanseras samtidigt med Ios 16, utan kommer att lanseras senare i höst. Detta gör man i ett uttalande till publikationen TechCrunch där Apple säger att ”Det här är ett särskilt stort år för iPadOS. Som sin egen plattform med funktioner speciellt designade för iPad har vi flexibiliteten att leverera iPadOS enligt sitt eget schema. I höst kommer iPadOS att levereras efter iOS, som version 16.1 i form av en gratis mjukvaruuppdatering.” Man säger däremot inte någonting om när en lansering kan komma att ske, men rykten har talat om oktober och eventuellt i anslutning till att man släpper Ios 16.1.

Apple kommer dessutom att hoppa över version 16.0 och gå direkt till en lansering av version 16.1. Man uppger inte någon anledning till varför man väljer att försena lanseringen, och inte heller varför man väljer att hoppa över version 16.0.

Samtidigt om Apple bekräftar förseningen släpper man även den första betaversionen av Ipad OS 16.1 till utvecklare. Alla som tillhör gruppen som kan vara med och betatesta kan gå till Inställningar / Allmänt / Programuppdatering, syns betaversionen där är det bara att sätta igång. Var bara medveten om att det är en betaversion med allt vad det kan innebära.

Källa