Blir Iphone 12 en julklapp?

Apple bekräftar: Iphone 12-släppet har drabbats av förseningar

Qualcomm kan ha avslöjat problem med kommande Iphone-leveranser, något Apple nu bekräftar.

Publicerad Uppdaterad

Apple har till synes klarat sig bra under pandemin när andra telefonföretag har sett försäljningssiffrorna gå ner, men nu kan Qualcomm ha avslöjat att det kan bli problem i form av förseningar med kommande Iphone 12.

I en intervju med Reuters säger Qualcomms Akash Palkhiwala att företagets ekonomiska rapport kommer att påverkas en del av förseningen av en global lansering av en flaggskeppstelefon med 5G som försenas från september till årets fjärde kvartal. Iphone nämns inte vid namn, men för tillfället är Apple de enda som har planerat stora mobiltillkännagivanden som inkluderar Qualcomms 5G-modem i september medan de flesta andra ligger i augusti.

Detta har Apple mycket riktigt nu bekräftat. Det var i samband med bolagets kvartalsrapport som finanschefen Luca Maestri sade att Apple brukar släppa IPhones i september, men att det i år blir försenat och dröjer ytterligare "några veckor".

Apple tros fortfarande visa upp de fyra nya Iphone-modellerna i september, men det ser alltså ut att dröja längre innan de blir tillgängliga på marknaden.