Inbjudan utskickad

Apple bekräftar lanserings-event den 12 september

Obekräftade förhandsuppgifter och rykten visade sig stämma. Apple bekräftar nu att man kommer att hålla ett lanseringsevent i Cupertino den 12 september.

Publicerad Uppdaterad

Onsdagen den 12 september klockan 19 svensk tid är det dags för ett av teknikårets i särklass hårdast mediabevakade evenemang. Då inleder Apple nämligen sitt årliga Iphone-lanseringsevent på nybyggda Steve Jobs Theater på Apple Park i Kalifornien. Det bekräftas via en officiell inbjudan som Apple nu skickat ut med med texten ”Gather round”, sannolikt en referens till det runda nya högkvarteret Apple Park. Vi lär med absolut största sannolikhet få se tre nya versioner av Iphone. Dels två mer renodlade uppföljare till 2017 års Iphone X, med OLED-skärmar på 5,8 respektive 6,5 tum, dels en enklare LCD-variant på 6,1 tum som kommer att ha ett avsevärt lägre pris än de två övriga. 

Kan bli mycket mer

Det lär dock bli fler produktpresentationer i samband med eventet, och även om inget är säkert så är chansen att vi får se en ny generation Apple Watch-klockor mycket stor. Dessutom har det snackats om både nya Ipad-modeller och nya versioner av datorerna Macbook Air och Mac Mini. När det gäller just Ipad och de nya datormodellerna så kan Apple dock välja att visa upp dem vid ett senare tillfälle. Tidigare år har man till exempel kört ännu ett lanseringsevent i oktober, där man presenterat mer hårdvara. 

Källa