Nya operativsystem

Apple bjuder in till WWDC: Då får vi se IOS 18

Apple har precis släppt datumet för årets WWDC-konferens. Datumet är den 10 juni 2024.

Publicerad Uppdaterad

På konferensen som riktar sig till utvecklare visas nyheterna i IOS 18 upp, liksom Apples övriga operativsystem, som Watch OS, Ipad OS och Vision OS.

Eventet går av stapeln huvudsakligen online men med ett inledningsevent på plats hos Apple i Cupertino och medverkan är gratis för utvecklare. Det brukar dock vara rusning om att få platser, vilka så klart är begränsade till antalet. Konferensen och det inledande anförandet kan dock följas även online.

”Vi ser verkligen fram emot att träffa utvecklare från hela världen under en fantastisk vecka fylld av teknik och gemenskap på WWDC24”, sa Susan Prescott, Apples chef för Worldwide Developer Relations. ”WWDC handlar om att utbyta nya idéer och förse våra otroliga utvecklare med innovativa verktyg och resurser så att de kan skapa ännu mer fantastiska saker.”

Inbjudan visar vad som ser ut att vara ett stiliserat Apple Park Apples huvudkontor och ger inte många ledtrådar om något tema. Vi akn dock gissa att en del kommer att handla om AI, något som Apple arbetar frenetiskt med, så väl på egen hand som genom olika samarbeten.

I ett meddelande på X, före detta Twitter skriver Apples Greg Joswiak att eventet kommer bli "Absolutely Incredible!" med A och I i versaler, en tydlig blinkning till AI-tema.