Fel i logikkorten

Apple erkänner Iphone 8-problem – reparerar gratis

Baksidan är i glas för att trådlös laddning ska fungera.

Iphone 8-ägare vars enheter startat om sig eller plötsligt låst sig kan ha en felaktig enhet. Det medger nu Apple, som också lovar att betala för reparationen.

Publicerad Uppdaterad

För några månader sedan började man kunna se ett mönster av rapporter från Iphone 8-användare som hade problem med att enheterna dels startade om – utan någon till synes rimlig anledning – samt ibland låste sig. Enstaka felaktiga enheter förekommer förstås från alla tillverkare, men i det här fallet det fanns tillräckligt många vittnesmål för att det skulle kunna handla om en större mängd enheter. Och nu har Apple medgivit att det förekommer fel på ”en mycket liten procentuell andel” Iphone 8-enheter. 

Kan fortfarande var många

Det kan så klart mycket riktigt vara en liten procentuell andel, men med tanke på Apples enorma volymer så behöver det förstås inte betyda att det handlar om ett fåtal enheter, utan rent av hundratusentals telefoner. Det är logikkorten som har ett tillverkningsfel, och det är enbart enheter som sålts under perioden september 2017 till mars 2018 som är påverkade, det vill säga den första omgång som släpptes av telefonmodellen. 

Gratis reparation

Det lär vara ytterst få svenska användare som har någon av de felaktiga enheterna, då samtliga har sålts i Australien, Kina, Hongkong, Indien, Japan, Macao, Nya Zeeland och USA. För användare som har någon av de trasiga enheterna utlovar nu Apple hur som helst gratis reparationer. 

Källa