https://www.mobil.se/nyheter/apple-f-r-patent-p-b-jbar-iphone
558184
Nyheter
Bendgate blir en feature?

Apple får patent på böjbar Iphone

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/bendgate.jpg?itok=0M5lvHJS', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/bendgate.jpg?itok=Lq6X0oCj', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/bendgate.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Apple har beviljats ett patent på mjukare elektronik, till exempel Iphones som kan böjas utan att gå sönder.

Under hösten var det mycket ståhej mellan dem som hävdade att nya Iphone 6 Plus alldeles för lätt böjdes och gick sönder, och de som hävdade att det hela var en nyhetsanka.

Av en händelse har Apple nu beviljats patent på mobiltelefoner som kan böjas - utan att gå sönder.

Enligt Apples patenttext är syftet dels göra mobiler som blir mer stöttåliga genom att de kan böjas och fjädra tillbaka om de träffar hårda ytor, dels mobiler som kan formas till andra formfaktorer.

Patentansökan beskriver hur mobilens olika delar, som displayen, kretskortet, sensorer med mera ska fungera under en sådan konstruktion. Patentet innehåller också exempel på hur man skulle kunna styra telefonen genom att applicera tryck på olika sätt.

Patentansökan skickades in 2011, så det är knappast en reaktion på det eventuella problemet med böjda Iphones, och det är inte heller säkert att det handlar om en verklig produkt som Apple funderar på att lansera. En böjbar Iphone skulle behöva göras i plast och kolfiber i stället för metall och glas som dagens Iphone.

Som bekant har LG redan utvecklat flera milt böjbara telefoner, och bi får anta att Apples patent skiljer sig från dem på väsentliga punkter för att det skulle beviljas.

Relaterade artiklar