https://www.mobil.se/nyheter/apple-har-borjat-salja-renoverade-iphone-x-enheter-i-vissa-lander
566548
Nyheter
Ligger mycket nära XR i pris

Apple säljer nu renoverade Iphone X-enheter i USA och Storbritannien

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/2017-11-14%2010.45.01-1.jpg?itok=G4t5jWiq', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/2017-11-14%2010.45.01-1.jpg?itok=64Brwe5j', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/2017-11-14%2010.45.01-1.jpg', w: 2000, h: 1500, title: ' ' },]
Iphone XR har fått en ny konkurrent från Apple själva. Detta i form av renoverade Iphone X-enheter, som nu säljs för nästan samma pris.

Snacket om att Apple skulle börja sälja Iphone X på nytt var tydligen inte bara snack. Nu har Apple nämligen börjat sälja renoverade versioner av Iphone X i sina onlinebutiker i USA och Storbritannien. Och priset ligger oerhört nära nykomlingen Iphone XR. En renoverad Iphone X med 64 GB lagringsutrymme kostar 769 dollar medan en Iphone XR är 20 dollar billigare. Det är onekligen en ganska lustig konkurrenssituation, inte minst med tanke på att den billigare och helt nya Iphone XR har ett mer kraftfullt chipp än Iphone X. Å andra sidan får man en OLED-skärm om man slår till på Iphone X, liksom en dubbelkamera på bakstycket. 

Oklart hur många enheter det handlar om

För att göra det ännu svårare för den som inte kan välja mellan Iphone X eller XR, så är Apples renoverade telefoner mer eller mindre som nya. De är noggrant inspekterade, rengjorda, testade och ompaketerade och kommer med alla de sedvanliga tillbehören i en ny kartong. Dessutom har de helt nya batterier. Här i Sverige riskerar dock ingen att få den typ av beslutsångest som erbjudandet kan medföra, då det åtminstone i dagsläget inte verkar vara aktuellt att sälja renoverade Iphone X-enheter i vår del av världen. Det är även oklart hur många renoverade Iphone X som Apple har i lager. Möjligen handlar det om en ytterst kortvarig kampanj.