Mini-LED-fokus

“Apple har skrotat planerna på en Ipad med Oled-skärm”

Den ofta välunderrättade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo hävdar att Apples tidigare planer på att använda Oled-skärm i kommande Ipad nu lagts åt sidan.

Publicerad Uppdaterad

När vi nyligen testade surfplattor var skärmen till stor del det som avgjorde testet till Samsungs och deras Galaxy Tab S7 Plus fördel. Apple använder LED-skärmar i Ipad även om man sedan ett par år använder oled-skärm i Iphone. Analytikern Kuo har tidigare hävdat att Apple planerade en Ipad Air med oled-skärm för lansering under nästa år, 2022, och att Apple fört samtal med Samsung som potentiell underleverantör av skärmen. För en vecka sedan började uppgifter spridas om att Apple var missnöjda med kostnaden och egenskaperna i form av ljusstyrka och den förväntade livslängden för skärmen. Oled-skärmar ger bättre ljusstyrka, svärta, kontrast och betraktningsvinkel än de LED-skärmar Apple använder, men är också mer kostsamt.   

I en ny rapport säger nu Ming-Chi Kuo att Mini-LED-tekniken som Apple introducerade i Ipad Pro istället blir fokus för Ipad framöver och att Apple kan ha varit oroliga för att en Oled-Ipad skulle sänka försäljningen av Ipad Pro med Mini-LED, en teknik som är en vidareutveckling av LED-tekniken och lånar en del egenskaper från den dyrare, mer avancerade Oled-typen av skärmar. Han säger även att Apple fortsatt utvärderar nya alternativa skärmtyper för kommande versioner av Ipad.