Nytt försök med nya Homekit

Apple har släppt nya Homekit igen i nya Ios 16.4

Efter den misslyckade lanseringen av nya Homekit i uppdateringen till Ios 16.2, så gör Apple ett nytt försök med Ios 16.4.

Publicerad Uppdaterad

Igår släppte Apples uppdateringen till Ios 16.4, och som en del av den uppdateringen släpper man återigen den nya versionen av Homekit. Den första lanseringen av nya Homekit, som bygger på en helt ny arkitektur, gjordes i och med uppdateringen till Ios 16.2. Bara en vecka senare valde man dock att dra tillbaka Homekit-uppdateringen på grund av att väldigt många användare råkade ut för installationsproblem och buggar i den nya versionen. Istället för att släppa den igen i någon av de efterföljande Ios 16.2.x-uppdateringarma eller i Ios 16.3, avvaktade man istället till Ios 16.4.

För att genomföra uppdateringen kan det krävas att du även uppdaterar de enheter som används för att styra hemmet, som telefoner, datorer, men även Homepod-högtalare. För att uppdatera så starta Hem-appen, tryck på de tre punkterna uppe i högra hörnet, välj Heminställningar och följ instruktionerna.