Till Sverige nästa år?

Apple Homepod: Smart högtalare för musik och Siri

Apple släppte smart musikhögtalare.

Publicerad Uppdaterad

Högtalaren ska ge bra ljudkvaliutet och har A8-chippet som även sitter i förra generationens Iphone, Iphone 6 och Iphone 6 Plus. Högtalaren är även medveten om omgivningarna och ska kunna använda den informationen för att förbättra ljudupplevelsen. Det här är givetvis något man måste uppleva för att kunna utvärdera, men vi får veta att Homepod till exempel skiljer ut sången och skicka den i en riktning samtidigt som den kompletterar med andra musikkomponenter i övriga riktningar och sammanfogar till en helhet. Det låter flummigt, så vi får så klart återkomma med mer detaljer när vi upplevt det i praktiken.  

6 mikrofoner

Högtalaren har sex olika mikrofoner och säger du "Hey Siri" så ska Siri kunna vägleda dig mer inom msuik. Fråga till exempel vem som spelar trummor i den låt som spelas. Du ska även kunna prata med högtalaren när musik spelas högt. Musik är centralt, men du ska även kunna fråga saker om nyheter, diktera Imessage-meddelanden, sätta påminnelser och så vidare. Har du prylar hemma som stödjer Apple Homekit kan du även be den låsa upp, ställa termostater och liknande. Med en Homepod hemma så kan du även styra saker i hemmet från din Iphone var du än är.

Det amerikanska priset för Homepod när den släpps är 349 dollar och den släpps först till USA, Storbritannien och till Australien. Resten av världen följer nästa år, 2018.