Tre storlekar

Apple kan släppa tre nya Ipads i vår

Det kan bli vårlansering för Apples nya surfplattor.

Publicerad Uppdaterad

Vi fick aldrig se någon ny Ipad under hösten som tidigare har varit traditionsenligt. Däremot blev det en mindre storlek av Ipad Pro i våras och det är ett liknande datum som pekas ut nu för inte mindre än tre uppföljare.

Uppgifterna kommer från KGI Securities som haft en ganska spridd skur med Apple-spådomar under åren. Enligt dem handlar det om lansering “i vår”, vilket antagligen innebär mars eller april om vi känner Apple rätt.

Toppmodellen i trion ska vara en ny Ipad Pro på 12,9 tum, utrustad med Apples upphottade A10X-chip. Med skärmstorleken 10 till 10,5 tum ska det handla om en ny slags high-end Ipad med väldigt tunn ram runt skärmen och samma A10X-chip som Pro-modellen. Minst i ligan är en ny utgåva av 9,7-tummaren, men denna gång i budgetutförande. Den modellen sägs köra Apples A9-chip som vi senast såg i Iphone 6S.

Någon ny Ipad Mini nämndes det inget om, stämmer ryktena handlar det antagligen om vikande försäljning som gjort att den modellen förpassats till de sälla jaktmarkerna.

Någon information om ny design eller nya funktioner vågar inte KGI sig på att sia om.