Söp Dr Dre Bort 3,2 miljarder dollar?

Apple-köpet av Beats Music dröjer

Apples största uppköp någonsin fördröjs av en video på en ölstinn Dr Dre.

Publicerad Uppdaterad

För ett par veckor sedan rapporterade stora tidningar som Financial Times och New York Times om att Apple var i görningen med att köpa upp Beats Music och att affären skulle offentliggöras inom ett par veckor. Nu har det snart gått tre veckor och offentliggörandet lyser fortfarande med sin frånvaro. Apple har varit tysta som muren om uppköpet. Lika tystlåten om det påstådda uppköpet har dock inte Beats Music-grundaren, tillika hip hop-artisten, Dr Dre varit - minst sagt.

I samband med att de första rapporterna om miljarduppköpet från Apple dök upp för ett par veckor sedan så hamnade nämligen Dr Dre, lite lagom glad i gasen, i ett videoklipp på Youtube där kompisen och skådespelaren Tyrese Gibson i goda vänners lag konstaterar att Dr Dre är hip hopens första miljardär och att Forbes får ta och uppdatera sin lista över världens rikaste personer.

Videoklippet, som haft över en halv miljon visningar, uppges nu enligt Billboard Biz vara en av anledningarna till att offentliggörandet av affären dröjer, vilket föranleder att bakfyllan för Dr Dre riskerar att bli något över det vanliga.

Affären blir, när den går igenom, Apples största uppköp någonsin om uppköpssumman på 3,2 miljarder dollar är korrekt. När uppgifterna började läcka ut om uppköpet så var Apple långt ifrån redo att bekräfta affären eftersom en hel del detaljer ska återstå. Att Dr Dre talar bredvid mun i klippet ska därför inte ha varit populärt bland Apples chefer, uppger Billboard. 

Källa