Annons

Trådlösa in-earlurar

Apple lanserar Airpods Pro med brusreducering

Apples nya Airpods Pro har aktiv brusreducering och gummiproppar.

Publicerad Uppdaterad

Apple har hittills ratat in-earlurar med gummiploppar som man trycker in i örat till förmån för den konstruktion med en vinklad snäcka som riktar ljudet in i örat som finns på Airpods. Men ska man ha aktiv brusreducering måste man ha tättslutande headset.

Airpods Pro är alltså en helt annan konstruktion än Airpods, med gummiploppar i tre olika storlekar för olika öron. Headsetet hjälper dig att välja rätt storlek genom att mäta det buller som slipper igenom gummipluppen. Den aktiva brusreduceringen använder också mikrofoner både utanför och inuti headsetet, för att mäta bullret utanför och släcka ut det, men också genom att mäta det buller som slipper igenom och ta ut även det.

Till den teknik Apple radar upp hör även tryckutjämning som ska göra att headsetet känns bekvämare och naturligare än andra in-earheadset, adaptiv equalizer som känner av hur ljudet fortplantas i örongången och anpassar det, och möjlighet att släppa igenom omgivningens ljud när du befinner dig i bullriga miljöer. Airpods Pro har också en touchyta för styrning av headsetet utan telefon eller att använda Siri.

Med aktiv brusreducering får du 4,5 timmes musiklyssning med Airpods Pro, och det trådlösa laddetuiet ska ge dig totalt cirka 21 timmars brusreducerad musiklyssning.

Om det smakar vet vi ännu inte, men kostar gör det i alla fall, 3200 kronor närmare bestämt. Airpods Pro kan förbeställas nu och börjar levereras den 30 oktober.

Källa