https://www.mobil.se/nyheter/tips-sa-far-du-dubbel-batteritid-i-apple-watch-series-5
567697
Tips & Tricks
Välj bort

Tips: Så får du dubbel batteritid i Apple Watch series 5

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/apple-watch-5-always-on-screen.jpg?itok=9nmQZ17B', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/apple-watch-5-always-on-screen.jpg?itok=gL6VxTyj', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/apple-watch-5-always-on-screen.jpg', w: 2000, h: 1031, title: ' ' },]
Genom att anpassa inställningarna kan du i Apple Watch series 5 få en klocka vars batteri håller två och inte bara en dag.

När Apple lanserade Apple Watch series 5 var det skärmen som alltid är aktiv som var den stora nyheten. Det gör att du kan snegla på klockan och se tiden och inte längre, som i föregångarna, behöver göra en armrörelse och föra upp klockan mot ansiktet för att skärmen ska tändas.

Stäng av den alltid aktiva skärmen

Det finns dock ett sätt att radikalt förbättra klockans batteritid, vilket vi även uppmärksammade i vårt test av klockan. Om du väljer att stänga av funktionen som håller skärmen tänd får du i gengäld betydligt bättre batteritid. Under vårt test har klockan vanligtvis cirka 40 procent batteri kvar i slutet av dagen, men med skärmen släckt när vi inte använder klockan så är den siffran vid dagens slut istället 70 procent. Även andra testare har provat och rapporterat liknande resultat. Det här innebär alltså att du med den aktiva skärmen avstängd med marginal kan få ut två dagars batteritid av klockan och slipper ladda varje natt.

Idag kostar Apple Watch series 5, som är den enda Apple Watch med funktionen för att hålla skärmen tänd hela tiden, från 5000 kronor och uppåt. Ett alternativ är Apple Watch series 3 som är betydligt billigare idag. Den kostar från 2500 kronor ny, men då får du nöja dig med en dags batteritid och har ingen möjlighet att sätta skärmen i det nya läget då den alltid är aktiv.