Rädsla för minskad orderingång

Apple-leverantörer påstås vara oroade av höga Iphone-priserna

Många av de komponenter som sitter i Apples Iphone-enheter kommer från taiwanesiska leverantörer. Och enligt färska uppgifter, så ska flera av Apple-leverantörerna nu vara djupt oroade över de höga priserna på Apples nya telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Apples leverantörer har tidigare fått gråa hår primärt av oro kring huruvida man ska klara av att möta de stenhårda kvalitativa och kvantitativa krav som Apple har. Men nu tycks den oron ha ersatts av en helt annan oro, nämligen att telefonerna inte ska sälja tillräckligt bra. Det är priserna på de nya Iphone-modellerna, och då i synnerhet telefonmodellerna Iphone XS och XS Max, som oroar leverantörerna. Det hävdar den taiwanesiska branschtidningen Digitimes. Apple har chockhöjt priserna i många delar av världen, något som leverantörerna menar riskerar att avskräcka många konsumenter, vilket i sin tur kan leda till en minskad orderingång. 

Påverkar kraftigt

Leverantörer som Foxconn och Pegatron nämns som två exempel på företag som skulle påverkas väldigt starkt om försäljningen av Iphone XS och XS Max blir sämre än förväntat. Detta då intäkterna är tätt kopplade till hur många exemplar av enheterna som säljs. Nu återstår det att se hur väl telefonerna tas emot, men tidiga rapporter har gjort gällande att åtminstone den större XS Max ligger i fas med förväntan, medan den mindre XS-modellen sålt betydligt mindre än förväntat. Uppgifterna om försäljningen är dock inte bekräftade, och att dra alltför stora växlar redan på förhandsbokningarna är förstås dumt. 

Källa