1
1
https://www.mobil.se/nyheter/apple-music-med-hifi-kommer-snart-spar-i-nyaste-ios
570302
Nyheter
falskt
Bättre ljud

"Apple Music med hifi kommer snart" – spår i nyaste Ios

Spår i den senaste betan av Ios visar att en lansering av Apples hifi-funktion i Apple music inte är långt borta.

Redan tidigare har Apple meddelat att de någon gång under året kommer att lansera Apple Music med en hifi-funktion. MacRumors har undersökt kod i den första beta av iOS 14,6 och hittat ledtrådar kring vad som potentiellt komma skall. Bland annat handlar det om vilka typer av högtalare och hörlurar som kan tänkas vara kompatibla med den kommande hifi-funktionen i Apple Music. 

Det verkar nämligen inte som om alla Apples Airpods kommer att vara kompatibla med den nya funktionen utan det kan bli så att endast de nyare versionerna fungerar med den högre ljudkvaliteten. Det finns ju dock en förhållandevis stor marknad av hörlurar och många potentiella kunder kan ju tänkas vilja lyssna på en sån här tjänst utan att för del delen ha ett par Airpods alls, så det kan ju hända att Apple har någon form av hårdvarukrav, men kanske inte bundna till deras egna hörlurar. 

Apple Music kommer i sådana fall vara en av de sista av de största musiktjänsterna som kommer med en sådan nyhet. Spotify, Tidal och Amazon Music har alla redan antingen dragit i gång eller sagt att en liknande tjänst är på gång. Hur Apples kommande musikupplevelse står sig mot de övriga återstår att se. 

Det sägs också att hifi-funktionen kommer att släppas samtidigt med nästa generations Airpods. Enligt vad som sägs ska dessa påminna om Airpods Pro men sakna vissa av de mer avancerade funktionerna som den aktiva brusreduceringen. 

Huruvida den nya funktionen kommer att komma som en extra kostnad eller som en separat prenumeration är ännu inte klart. Det har pratats om priser kring tio dollar i månaden, men det är bara rykten ännu så länge.