Ännu ett tecken på AR-hårdvara från Apple

Apple påstås ha köpt Mixed Reality-startup

Enligt uppgifter från källor till Techcrunch så ska Apple ha lagt vantarna på den kanadensiska Mixed Reality-startupen Vrvana, som bland annat ligger bakom headsetet Totem som blandar koncepten med förstärkt och virtuell verklighet.

Publicerad Uppdaterad

Att Apple har någon form av augmented reality-hårdvara på gång råder det ganska stor enighet om bland de flesta bedömare. Detta utan att Apple uttryckligen bekräftat saken. Men ett flertal patent och vd:n Tim Cooks upprepade hyllningar av företeelsen torde rimligen vara bevis nog. Och ryktena om att en enhet på temat kommer att släppas 2020 lär intensifieras när Apple nu dessutom sägs ha köpt den kanadensiska startupen Vrvana. Det Montreal-baserade företaget har hyllats för sitt Mixed Reality-headset Totem, en produkt som gräsrotsfinansierats men ännu inte släppts på marknaden. Bland annat har man fått ned responstiden på rekordlåga tre millisekunder och dessutom bjuder headsetet på teknologi som håller koll på användarens position och gester. 

Apple har avböjt att kommentera

Apple har i vanlig ordning valt att varken bekräfta eller dementera uppgifterna om uppköpet. Men med stor sannolikhet har det hela en koppling till den hårdvara på området man sägs ha på gång. Enligt tidigare obekräftade uppgifter ska Apples första produkt på området vara en fristående enhet med ett eget operativsystem. Tim Cook har hävdat att skärmkvalitet är en avgörande faktor när det handlar om att leverera en tillräckligt bra användarupplevelse och har uttryckt att just den saken utgör en barriär som man måste ta sig över. 

Källa