Annons

Uppgifter från industrikällor

Apple påstås slopa 3D Touch på samtliga av årets Iphonemodeller

Apples 3D Touch har inte blivit någon enorm succé, och nu påstås Apple stå i begrepp att slopa konceptet helt och hållet.

Publicerad Uppdaterad

3D Touch är en både unik och tämligen förbisedd funktion som Apple har försett sina telefoner med sedan 2014. När 3D Touch introducerades lät det onekligen som att det skulle kunna innebära rätt stora förändringar av pekskärmsupplevelsen, dels till följd av att man tillförde dimensionen djup, dels då man öppnade för en motsvarighet till datorvärldens högerklick. Men revolutionen uteblev, och många användare befattar sig aldrig med 3D Touch överhuvudtaget. När Apple presenterade Iphone XR i höstas så hade man för första gången sedan 2014 valt att slopa 3D Touch på en av sina telefoner. Istället fick vi ”Haptic Touch” som svarar med haptisk feedback på långa tryck. Och nu hävdar industrikällor att 3D Touch är på väg bort från samtliga kommande Iphonemodeller. 

Lägre kostnad

Med tanke på att 3D Touch-teknologin dessutom är tämligen kostsam att förse telefonerna med, så är det kanske inte så konstigt om Apple väljer bort funktionen. Apples båda leverantörer av pekskärmsmoduler – företagen TPK och GIS – lär bli de stora förlorarna, då man inte längre kan ta lika mycket betalt per enhet. Enligt uppgifterna så ska 3D Touch försvinna på samtliga av de tre nya telefoner som släpps i höst. Uppgifterna har inte bekräftats av Apple, och huruvida de stämmer lär vi inte få veta förrän i september, då Apple förväntas offentliggöra sina nya telefonmodeller. 

Källa