Efterfrågan inte som väntat

Apple påstås slopa produktionsökning av Iphone XR

Nej, Apples nya och prismässigt mer överkomliga Iphone XR tycks inte ha sålt som beräknat. Apple sägs nu nämligen ha valt bort att göra någon upptrappning av tillverkningen.

Publicerad Uppdaterad

Det finns inga officiella siffror, men flera analytiker menar att Apples nya telefonmodell Iphone XR inte har blivit den succé som Apple hade hoppats på, och vissa har till och med skrivit ned sina prognoser för telefonen för året. De mest negativa uppskattningarna gör gällande att Apple har sålt ungeför en miljon färre enheter än man hade räknat med, medan de mer positiva analytikerna hävdat att försäljningen lär komma igång och valt att hålla fast vid tidigare prognoser. Men nu kommer uppgifter som utgör en tämligen tydlig indikation på att telefonen inte sålt som den ska, nämligen att Apple väljer att inte öka produktionstakten. 

Använder färre produktionslinjer

Det är bland annat den taiwanesiska tillverkningspartnern Foxconn som fått beskedt att man inte ska utöka produktionen till de totalt 60 linjer man har redo för Iphone XR. Istället kommer man att ligga kvar på 45 linjer. Det innebär att man tillverkar mellan 20 och 25 procent färre telefoner än vad Apple först hade räknat med att man skulle behöva producera. Även leverantören Wistron ska ha fått ett liknande besked. Apple har valt att inte kommentera uppgifterna. 

Källa