Svettigt patent

Apple patenterar svettsensor

Ny sensor kan hjälpa till att beräkna hur mycket bäraren kan behöva dricka.

Publicerad Uppdaterad

De flesta hälsoappar har funktioner för att användaren ska kunna registrera hur mycket man dricker som en del av den allmänna hälsokollen. Nu kan Apple komma att gå ett steg längre när det handlar om vätskebalans tack vare en ny sensor som ska kunna mäta hur mycket bäraren svettas. 

Patentet, som finns att hämta i PDF-format på United States Patent and Trademark Office, avser vad man kallar "Wearable Devices with Perspiration Measurement Capabilities". I praktiken handlar det som hur en serie elektroder skulle kunna placeras i en Apple Watch-sensor som en form av hybridsensor för både EKG- och svettmätningar.

Enligt patentet ska användaren under ett träningspass kunna se en "omedelbar" svettfrekvens från de senaste 15-30 sekunderna, vilket kan visas som en realtidsmätning på klockan. Efter träning och under långpass kan den informationen användas för att tala om för användaren hur mycket vätska som har gått förlorad och därmed behöva ersättas för att inte drabbas en sänkt prestationsförmåga eller uttorkning. 

Det återstår att se om tekniken kommer att dyka upp i framtida Apple Watch-modeller, men patentet finns i alla fall.