Virtual Reality

Apple säljer VR-kit

Bara en vecka efter att Apples VD Tim Cook meddelade investerare att han tycker VR (Virtual Reality) är ”riktigt coolt” så har företaget nu börja sälja ett VR-paket på sin webbsida.

Publicerad Uppdaterad

Headsetet, som kommer från View-Master, är i grund och botten som Googles Cartboard, det vill säga ett fodral för mobiltelefonen. Den kostar 29,95 dollar (cirka 250 kronor) på Apples officiella webbsida, men det går att hitta produkten till lägre pris hos andra återförsäljare.   

Även om det inte är en revolution att Apple säljer ett VR-headset från en tredjepartstillverkare så kan det här vara ett tecken på att företaget försiktigt börjar doppa tån i VR-havet. Konkurrenten Samsung har redan Gear VR, född ur ett samarbete med VR-pionjärerna Oculus och HTC har utvecklat Vive tillsammans med bland annat spelföretaget Valve. VR-tekniken, som i dagsläget befinner sig i gränslandet mellan utvecklings-kit och färdiga konsumentversioner, ses av många som framtiden när det gäller spel, film och upplevelsekonsumtion. Både den kommande Playstation VR (till Playstation 4) och Oculus Rift genererade stor uppmärksamhet på årets CES-teknikmässa i Las Vegas, och VR är numera ett fast återkommande inslag i Sundance filmfestival. 

View-Master kommer med ett startpaket som innehåller demovariaranter av VR-appar som Space och National Geographic: Wildlife. Vill man ha fullversioner eller andra appar så får man köpa det separat. VR-headsetet är kompatibelt med Iphone5, Iphone5c, Iphone 5s, Iphone 6, Iphone 6 Plus, Iphone 6s och Iphone 6s Plus.    

Källa