För få prenumeranter

Apple sänker budet på Beats Music

Apple försöker få ner prislappen för Dr Dres Beats Music.

Publicerad Uppdaterad

Det har gått flera veckor sedan de första ryktena om att Apple är på väg till sitt största företagsköp någonsin började spridas. Att affären, där Apple ska ha varit villiga att betala 3,2 miljarder dollar för att köpa Beats Music, fortfarande inte har offentliggjorts har lett till en del spekulationer kring om det bland annat kan vara Dr Dres fyllevideo, där det skryts om den ännu inte färdiga affären, som är en av orsakerna till att uppköpet har försenats.

Nu hävdar New York Post att Apple har sänkt budet på Beats Music från 3,2 till 3 miljarder dollar. Den tidigare nämnda videon är dock troligen inte lika mycket orsak till att Apple försöker få ner prislappen som en nyligen läckt rapport om Beats Music-tjänsten. I rapporten, som sammanställer ersättningar från olika musikströmningstjänster, framgår nämligen att musiktjänsten Beats Music bara har 110 000 användare. Jämförelsevis så har till exempel Spotify 10 miljoner betalande användare och 30 miljoner gratisanvändare.

Å andra sidan är hörlurs- och högtalarförsäljningen för Beats desto mer framgångsrik. Förra året såldes det nämligen Beats-märkta sådana för cirka 1,3 miljarder dollar, uppger New York Post. Enligt tidningen kan affären komma att offentliggöras redan denna vecka. Vad köpesumman hamnar på i slutändan återstår att se. Bli heller inte förvånade om Beats-grundarna Dr Dre och Jimmy Lovine dyker upp under Apples utvecklarkonferens WWDC nästa vecka.

Källa