https://www.mobil.se/nyheter/apple-skaffar-extra-leverantor-efter-ovantat-stor-apple-watch-efterfragan
565951
Nyheter
Uppgifter från leverantörskällor

”Apple skaffar extra leverantör efter oväntat stor Apple Watch-efterfrågan”

Enligt uppgifter från källor bland Apples leverantörer så ska efterfrågan på nya Apple Watch Series 4 vara så stor att Apple nu tvingats engagera ännu en tillverkare utöver Quanta.

Apple Watch Series 4 var onekligen den hårdvara som bjöd på flest nyheter och störst förändringar i samband med Apples stora lanseringsevent i september. Större skärmyta, tunnare skärmkanter och en EKG-sensor är bara några av de saker som skiljer årets upplaga av klockan från de tidigare. Att efterfrågan skulle bli stor var det därmed nog ingen som tvekade kring. Men att den skulle bli så stor att Apples leverantör Quanta inte skulle räcka till hade nog desto färre kunnat tänka sig, möjligtvis med undantag för den alltid lika träffsäkre Apple-analytikern Ming-Chi Kuo som såg att det hela var på gång redan på ett tidigt stadium. Enligt källor till affärspublikationen Digitimes så är det också precis vad som nu hänt. 

Full kapacitet

Även i den svenska butiken ligger leveranstiden för flera modeller nu på mellan tre och fyra veckor, en indikation på att Apple har svårt att få fram nya enheter i önskvärd takt. Enligt uppgifterna som nu cirkulerar så ska leverantören Quanta gå för full kapacitet, och att öka produktionen finns inte på kartan hos dem. Således sägs Apple nu ha bett en annan stor leverantör – Compal Electronics – om hjälp, och de sägs dra igång massproduktion av Apple Watch Series 4 någon gång under november. Apple har inte kommenterat uppgifterna, och båda de leverantörer som nämns av källorna har avböjt att kommentera saken.