Siri och musik

Apple släpper Homepod Mini i Sverige – kan köpas redan nu

Högtalaren som även är en smarta hemmet-hubb släpps 13 december och kostar 1295 kronor.

Publicerad Uppdaterad

Apples högtalare Homepod Mini släpps till försäljning i Sverige, det meddelar Apple idag. Homepod Mini fungerar som en röststyrd högtalare i hemmet och kan stereokopplas om du har flera. Högtalaren har Apples röstassistent Siri och kan integreras med Apples övriga produkter så att du till exempel kan använda den som högtalare till sin Apple TV och enkelt flytta ljud mellan din Iphone och högtalaren.

Homepod Mini är liten, 8, 43 cm hög och ger ljud i alla riktningar, 360 grader och har en touchyta på toppen. Högtalaren har flera mikrofoner och ska kunna höra när du säger Hej Siri även om du spelar hög musik samtidigt. Siri kan känna igen röster från upp till sex olika personer på svenska och därmed även svara på personliga frågor i högtalaren. Utöver at vara en högtalare är Homepod Mini även en hubb för det smarta hemmet så att du kan be Siri släcka lamporna, låsa dörren och styra annat du har kopplat till Apples Hem-app.

Homepod Mini finns tillgänglig i Sverige för förköp nu och levereras från den 13 december. Den släpps i färgerna vitt, grått, blått, orange och gult för 1295 kronor.